Головна » Архів матеріалів

Який він, сучасний вчитель? Суспільство ставить перед ним багато вимог. Проте, перш за все, сучасний вчитель має бути таким, яким він хоче бачити своїх вихованців, як говорив К. Ушинський. Моральні якості вчителя відіграють велику роль у вихованні та навчанні учнів. Бо не кожна дитина може бути відмінником, а от людиною вона повинна стати. І саме сформувати майбутню особистість – перше завдання вчителя. 

Нове - це завжди цікаво, інтригуюче, але й небезпечно. Переконана, що розпочинати роботу над впровадженням нової навчальної технології потрібно насамперед із переосмислення підходів до навчання, виховання, проведення уроку, спілкування з учнями. При визначенні проблеми мною були враховані такі умови: актуальність і співзвучність її сучасним педагогічним ідеям; комплексність; програма роботи над проблемою; обрана проблема має пронизувати всі форми роботи. Творчо працюю над реалізацією проблем ... Читати далі »

Переглядів: 1390 | Додав: Наташа | Дата: 04.11.2015 | Коментарі (0)

 

Власний особистий і педагогічний портрет

Кожна людина, яка б вона цілеспрямована, сильна не була, прагне до досконалості,  до краси.  Їй потрібне те життєдайне джерело, яке б наповнювало душу енергією,  розум – мудрістю,  а життя – красою. Тому саме мистецтво слова є тим пензликом з яскравою фарбою, що якнайкраще замальовує сумні моменти нашого життя.  Адже завдяки літературі ми можемо сміятися і плакати над долею улюблених героїв, зачитуватися натхненними поетичними рядками… До цієї краси ми, вчителі, повинні залучати своїх учнів та вихованців.

Навчання  у школі  складне… Іноді воно викликає захоплення і цікавість, іноді сльози і обурення. Тому моїм завданням є навчити дітей відтворювати навколишній світ, творчо ... Читати далі »

Переглядів: 336 | Додав: Наташа | Дата: 27.10.2015 | Коментарі (0)

Опис виховної системи класу

Формування дружнього учнівського колективу

Вступ

Створення дружнього класного колективу – це, перш за все, спільна творчість і самовіддана діяльність класного керівника та дітей. Класний колектив – держава у мініатюрі. У ньому знаходять відображення не тільки різні етнічні групи, але й різні соціальні верстви. У класі навчаються діти із різних родин, які мають свої традиції, різне матеріальне забезпечення, різний склад. Серед учнів класу можуть бути діти з багатодітних або неповних родин, діти-сироти та напівсироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які постраждали від аварії на ЧАЕС, діти-інваліди тощо.

Майбутнє України належить молоді. Якою буде молодь, якою буде її життєва позиція,  які  цінності  будуть  у її свідомості таким курсом і піде наша країна.

< ... Читати далі »
Переглядів: 1471 | Додав: Наташа | Дата: 27.10.2015 | Коментарі (0)

Опис досвіду роботи

 Віддай людині крихітку себе,

 за це душа наповнюється світлом

Ліна Костенко

Ми живемо у неспокійний час – час великих роздумів, сподівань. Вчитель має складну, але дуже важливу місію – бути класним керівником, вихователем. Незалежно від того, наскільки важкою є ця робота, вона безумовно необхідна для дітей, тому що основна структурна ланка в навчальному закладі – це клас. Саме в ньому зароджується інтерес до навчання, формуються соціальні відносини між учнями. Клас представляє собою систему, яка допомагає реалізувати піклування про соціальне благополуччя дітей, вирішувати проблему їхнього дозвілля, згуртовувати колектив, формувати відповідну емоційну атмосферу. В умовах змін у соціальному, економічному, політичному житті нашої держави постала потреба кардина ... Читати далі »

Переглядів: 1890 | Додав: Наташа | Дата: 24.10.2015 | Коментарі (0)

ДЕПАРТАМЕНТ ОСВІТИ І НАУКИ

КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСНОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

КИЇВСЬКИЙ ОБЛАСНИЙ ІНСТИТУТ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ ПЕДАГОГІЧНИХ КАДРІВ

РАЙОННИЙ МЕТОДИЧНИЙ КАБІНЕТ

ВІДДІЛУ ОСВІТИ МАКАРІВСЬКОЇ РАЙОННОЇ ДЕРЖАВНОЇ АДМІНІСТРАЦІЇ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Літературний дивосвіт

Факультативний курс

для учнів 5 класу

 

... Читати далі »

Переглядів: 1965 | Додав: Наташа | Дата: 06.07.2015 | Коментарі (0)

« 1 2