Головна » 2015 » Жовтень » 27

 

Власний особистий і педагогічний портрет

Кожна людина, яка б вона цілеспрямована, сильна не була, прагне до досконалості,  до краси.  Їй потрібне те життєдайне джерело, яке б наповнювало душу енергією,  розум – мудрістю,  а життя – красою. Тому саме мистецтво слова є тим пензликом з яскравою фарбою, що якнайкраще замальовує сумні моменти нашого життя.  Адже завдяки літературі ми можемо сміятися і плакати над долею улюблених героїв, зачитуватися натхненними поетичними рядками… До цієї краси ми, вчителі, повинні залучати своїх учнів та вихованців.

Навчання  у школі  складне… Іноді воно викликає захоплення і цікавість, іноді сльози і обурення. Тому моїм завданням є навчити дітей відтворювати навколишній світ, творчо ... Читати далі »

Переглядів: 338 | Додав: Наташа | Дата: 27.10.2015 | Коментарі (0)

Опис виховної системи класу

Формування дружнього учнівського колективу

Вступ

Створення дружнього класного колективу – це, перш за все, спільна творчість і самовіддана діяльність класного керівника та дітей. Класний колектив – держава у мініатюрі. У ньому знаходять відображення не тільки різні етнічні групи, але й різні соціальні верстви. У класі навчаються діти із різних родин, які мають свої традиції, різне матеріальне забезпечення, різний склад. Серед учнів класу можуть бути діти з багатодітних або неповних родин, діти-сироти та напівсироти, діти, позбавлені батьківського піклування, діти, які постраждали від аварії на ЧАЕС, діти-інваліди тощо.

Майбутнє України належить молоді. Якою буде молодь, якою буде її життєва позиція,  які  цінності  будуть  у її свідомості таким курсом і піде наша країна.

< ... Читати далі »
Переглядів: 1472 | Додав: Наташа | Дата: 27.10.2015 | Коментарі (0)